Batılılaşma Sürecinde İstanbul’un Rum Mimarları Sergisi ve Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü ve Köln Üniversitesi işbirliğinde başlayan İstanbul şehir tarihi konferansları çeşitli konu ve konuklarla devam ediyor. 24 Kasım Cuma günü Köln Yunus Emre Enstitüsünde İstanbul’un batılılaşma sürecindeki Rum mimarları ve yapıları ele alındı.

Vakıflar Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas‘ın konuk olduğu etkinlikte, İstanbul’un Beyoğlu, Kadıköy ve Suriçi gibi semtlerinde bulunan birçok yapı hakkında bilgi verildi.

Etkinliği değerlendiren Laki Vingas, modern İstanbul’un mimari yapısını şekillendirmeye katkı sunan Rum mimarların hatırlatmasına katkı sunan programın, İstanbul’un eşine az rastlanır çok kültürlü yapısını, entelektüel ve kültürel birikimini yansıtması bakımından da verimli olduğunu vurguladı.

Konferansın ardından Rum mimarların eserlerinin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergide, Yıldız Hamidiye Camii, Beyoğlu’nda bulunan bazı apartmanlar ve çeşitli semtlerdeki köşk, okul ve kiliselerin fotoğrafları ve mimarına ait kısa bilgiler yer alıyor.

“İstanbul’un Rum Mimarları” sergisi 6 Aralık 2017 tarihine kadar hafta içi her gün 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

İstanbul şehir tarihi konferansları serisinin bir sonraki konusu ise “18. Yüzyılda Bir Osmanlı Sünnet Düğünü”. Etkinlik, 1 Aralık Cuma günü Köln Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenecek.