Jazz Anatolia Büyüledi

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen “Türk Caz Günleri” kapsamında sahne alan Jazz Anatolia Grubu, Köln-Stadtgarten’da sanatseverlerle bir araya geldi.

Türk ve İtalyan müzisyenlerden kurulu Jazz Anatolia Grubu, Türk Müziği ezgilerini caz armonileriyle buluşturdu. Neyzen Aziz Şenol Filiz’in yanı sıra, gitarda Andrea Mucciarelli, kontrbasta Giacomo Rossi ve bateride Ettore Bonafe’nin yer aldığı grup, konserde, Birol Yayla, Muhlis Sebahattin Ezgi, Fehmi Tokay, Kaptanzade Ali Rıza Bey, Erol Sayan ve Aleko Bacanos gibi bestekârların eserlerini seslendirdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterirken, konserin açış konuşmasını yapan Neyzen Aziz Şenol Filiz, İtalyan müzisyen arkadaşlarıyla çıktıkları müzik yolculuğunda Köln’de de bir konser vermekten dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Konser organizasyonu için Yunus Emre Enstitüsü ve Stadtgarten’a teşekkür eden Filiz, yaklaşık 1 yıl önce kurulan grubun bugüne dek 4 konser verdiğini söyledi. Grubun bir sonraki durağının İstanbul olacağını da belirten Aziz Şenol Filiz, “Ney, her ne kadar Klasik Türk ve Tasavvuf Müziği ile özdeşleşmiş bir çalgımız olsa da, bu grup içerisindeki işlevi ile neyi uluslararası tanınan bir çalgıya dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.