Köln'de Türk-Alman ilişkileri Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonuyla Dr. Malte Fuhrmann tarafından Türk-Alman ilişkileri Konferansı verildi. Konferansta, Türk-Alman İlişkilerinin çeşitli dönemlerindeki yapıcı yönler değerlendirildi. Dr. Malte Fuhrmann yaptığı konuşmada Türk-Alman İlişkilerinde yapıcı dönemlere bakılarak geleceğe olumlu çıkarsamalar yapılması gerektiğini vurguladı. Abdülmecit devrinden itibaren yaşanmış Türk-Alman yakınlaşmalarını değerlendiren konuşmacı; iki ülke arasında  2002-2012 yılları arasında ilişkilerin yoğunlaştığını  belirtti.

Fuhrmann, siyasi söylemlerin öne çıkmasının iki ülke ilişkilerini  daralttığını, siyasi menfaatlerin belirgin olmadığı dönemlerde ise ilişkilerin daha rahat gelişme imkânı bulduğunu belirtti.

Türk-Alman İlişkileri konferanslar dizisi devam edecek

Köln Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Alman İlişkilerinin yapıcı yönlerini ele alacağı konferanslara devam edecek. Bir sonraki konferans ise 14 Ekim tarihinde saat 19‘da Tarihçi Prof. Dr. Paul Leidinger'ın katılımı ile gerçekkleşecek. Konferansta "Birinci Dünya Savaşından Günümüze Türk-Alman İlişkileri" konu edilecek ve Prof. Dr. Paul Leidinger'ın bu konuda yazdığı yeni kitabı tanıtılacak.