Cartel'den Almanya'da Rap Müzik Söyleşisi

Yazıcı-dostu sürüm

90‘lı yıllarda Türkiye ve Avrupa’da büyük ilgi uyandıran Türk rap grubu Cartel‘in üyesi Erci Ergün Köln Yunus Emre Enstitüsünün konuğu oldu. Karin Engele’nin sorularını yanıtlayan Erci Ergün, Cartel’in oluşumundan başlayarak Almanya’da ve Türkiye’deki hatıralarını anlattı.

Müzisyen Erci Ergün söyleşide, iki ayrı rap grubunun bir araya gelmesiyle Cartel'i oluşturduklarını, Türkçe sözlü rap müzik yaparak 90’lı yıllarda tanındıklarını söyledi. 90’lı yıllarda tanındıklarını söyledi.

Erci Ergün: Gençlerimiz iki kültürün olumlu yanlarını alsınlar!

Ergün söyleşinin ardından konukların sorularını da cevapladı. Almanya‘da büyüyen gençlerin zihni dünyalarında başlangıçtan beri karışıklıklar ve bölünmeler yaşadığını ancak iki kültürün olumlu yanlarını alabilme şansına sahip olduğunu belirtti. Bu önemli sorumluluğun bilincinde olunmasını tavsiye etti

Etkinlikte ayrıca ‚Gel gel gel Cartele gel‘ ve ‚Deutschland Sensin‘ video klipleri gösterildi. Etkinliǧe rap müziǧi tutkunu, müzik ilgilisi gençler katıldı.

Almanya’da büyümüş Türk gençlerin oluşturduğu Cartel grubu, Türkiye’de 90’lı yıllarda meşhur olarak Türk rap müziği akımını doğurmuştu. İnönü Stadı'nı dolduran ilk ve tek Türk rap grubu olarak tarihe geçen grup, Almanya‘da yaşayan Türk gençleri arasında çaǧdaş ozanlık benzeri bir akım doğmasına da vesile oldu.

Pahalı araç gereç  ihtiyacı olmadan ve  özel beste gerektirmeden icra edilebilen bu müzik tarzı, Türk-Alman gençlerine toplumsal  beklentilerini dillendirdiği bir kanal açtı.