Cengiz Aytmatov Köln'de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, dünyaca ünlü Edebiyatçı, Gazeteci, Çevirmen, Diplomat ve Siyasetçi Cengiz Aytmatov'u anma programı gerçekleştirdi. Köln Yunus Emre Enstitüsü Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen anma ve okuma gecesinin konuğu Gazeteci-Yazar Dr. Irmtraud Gutschke idi.

“2018 yılı, Cengiz Aytmatov’un 90. Doğum ve 10. ölüm yıl dönümüne denk geliyor. Enstitütü olarak, 2018 yılı bitmeden gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı programla Cengiz Aytmatov’u anmış olmak bizler için övünç kaynağıdır. diyerek programı açan Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut, program için Berlin’den gelen Dr. Imtraud Gutschke’ye de Cengiz Aytmatov hakkındaki çalışmaları ve programa teşrifi için teşekkür etti.

Neues Deutschland Gazetesi’nde editörlük ve yazarlık yapan Dr. Imtraud Gutschke, 1976 yılında Humboldt Üniversitesinde bitirdiği doktorasını "Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde İnsan ve Doğa" konusu üzerine yaptığını, Aytmatov ile bu vesileyle tanıştığını ve ilerleyen zaman içerisinde kendisiyle güçlü bir dostluk bağı kurduklarını belirtirken, onunla ilgili anılarını anlattı.

Sunumda ayrıca, Aytmatov’un "Cemile" isimli kitabı ile Gutschke’nin yakın zamanda yayınlanan, “Turnaların Vaadi – Aytmatov’un Dünyasına Bir Yolculuk” adlı kitabından pasajlar da okundu.