Gülsin Onay’dan Yeni Yıl Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü 2018 faaliyet yılı açılışını devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın verdiği Klasik Müzik Konseriyle yaptı. Müzik otoritelerinin ilk dönemlerinde "harika çocuk" olarak nitelendirdiği ve bugüne kadar 80 ülkede konser veren Onay, İtalyan Kültür Enstitüsünde sahne aldı.

Ünlü piyanist, Köln‘deki İtalyan Kültür Enstitüsünü iş birliğinde gerçekleşen yeni yıl konserinde Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven ve Frédéric Chopin, Adnan Saygun gibi bestekârların eserlerinden oluşan zengin bir repertuvar sundu. Özellikle Guiseppe Donizetti’nin Sultan Abdülmecid için bestelediği Mecidiye Marşı ‘Grande Marche du Sultan Abdul Medjid-Kahn‘ müzikseverlerden büyük beğeni topladı.

Uluslararası alanda çok sayıda ödülün de sahibi olan Onay'ı, Köln Anakent Belediyesi temsilcileri, Leverkusen Belediye Başkanı, Eyalet Kültür Kurumu Genel Sekreteri, Köln Üniversitesi ve Max Blank Enstitüsünden saygın bilim insanları, Fransız ve Japon Kültür Enstitüsü müdürlerinin yanı sıra Alman, İtalyan ve Türk sanatseverler ilgiyle takip etti.

Gülsin Onay kimdir?

Piyanist annesi sayesinde üç yaşında piyano eğitimine başlayan Gülsin Onay, Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun gibi usta isimlerden henüz çocuk yaşta iken özel eğitim almıştır. Ankara’da aldığı eğitimin ardından Paris’te eğitim hayatını sürdüren Onay, 16 yaşında Paris konservatuvarından mezun olmuştur. Birçok ulusal ve uluslararası ödülün sahibi olan Onay‘ın, sosyal projelere verdiği destekten dolayı ‘iyi niyet elçisi’ unvanı da bulunuyor.