Kalk ve Nippes Kütüphanelerinde Türkçe Şiirler Okundu

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü ve Köln Şehir Kütüphanesi iş birliğinde, Köln-İstanbul Kültür Yılı kutlamaları çerçevesinde Türkçe ve Almanca şiir okumaları gerçekleştirildi.

Köln Kalk ve Nippes Şehir Kütüphanelerinde yapılan ve yazar Necdet Neydim kendi kitabından seçtiği Türkçe şiirleri seslendirdiği etkinlikte, aynı şiirler Gabriele Ceseroğlu tarafından Almanca okudu.

Köln ilkokullarında okuyan öğrencilerin katıldığı okuma programı interaktif şekilde yapıldı. Çocuklar şiirlere Türkçe ve Almanca olarak eşlik ettiler. Etkinlik sonunda öğrenciler yazara merak ettikleri soruları sorma ve şiir kitaplarını imzalatma imkânı buldular.

Necdet Neydim Kimdir?

Necdet Neydim, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü Almanca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı’nda doçent olarak çalışıyor. Başlıca kitapları; Çocuk ve Edebiyat Çeviri Çocuk Edebiyatı, Genç Kız Edebiyatı, İlköğretimde Çocuk Edebiyatı, Sen Islık Çalmayı Bilir misin? ve İki Gözüm Üzümüm’dür. Çocuk ve İlkgençlik Kültürü ve Edebiyatı Araştırmacıları Derneğinin (ÇİKEDAD) ve Çocuk Araştırmaları Merkezinin (ÇAM) kurucu başkanı, Çocuk Hakları Koalisyonu ve Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformunun kurucu üyesi olan Neydim, İstanbul’da yaşıyor.