Köln Türk Film Günleri Açılışına  Orhan Kılıç Konuk oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği Türk Film Günleri, sinema ve dizi oyuncusu Orhan Kılıç’ın konuk olduğu “Taş Mektep” film gösterimi ile başladı. Turisterama Sinema salonunda gerçekleştirilen gösterimin ardından düzenlenen söyleşide, filmin başrol oyuncusu Orhan Kılıç seyirciyle buluştu.

Almanya‘da doğup büyüyen ancak kariyerine Türkiye’de devam eden sanatçı, katıldığı söyleşide oynadığı roller arasında en çok etkilendiği karakterin Mehmet Akif olduğunu dile getirdi. Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Kılıç, Türk dizi sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk dizi sektörünün kaynak konusundaki zenginliğine ve konuların çeşitliliğine dikkat çeken oyuncu, bu sektöre verilen önemin giderek büyüdüğünü belirterek kendisinin de ağırlıklı olarak dizilerde rol aldığını söyledi. İyi bir oyuncu olmak için kaliteli bir eğitimin gerekliliğine de vurgu yapan sanatçı, genç seyircilere önce eğitimlerini tamamlamaları tavsiyesinde bulundu.

Almanya’da büyümesine rağmen her iki dili de iyi konuştuğuna değinilen Orhan Kılıç, Almanya’da yaşayan Türk ailelerin Türkçeye de gereken özeni göstermesi gerektiğini kaydetti ve yeni nesiller yetişirken konunun daha da önemli bir hale geldiğini ekledi.

Köln Türk Film Günleri‚ 6 Mart Salı günü Filmclub 813‘de gösterimi yapılacak olan “Kedi” belgeseli ile devam edecek.