Köln'de "Damladan Kaleme" Ebru ve Kaligrafi Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünün verdiği ebru ve kaligrafi kurslarını bitiren kursiyerlerin eserlerinden oluşan ‘Damladan Kaleme’ Ebru ve Kaligrafi Sergisi açıldı.

Birbirinden farklı ebru ve kaligrafi çalışmasından oluşan eserler büyük beğeni topladı. Sergide kursiyerlerin ebruladığı ve kaligrafiyle süsledikleri kumaşlar, taşlar, anahtarlık gibi çeşitli nesneler de sergilendi. Ebru Kursu Eğitmeni Kerim Peter ve Kaligrafi Kursu Eğitmeni Muhammet Tanrıkulu misafirlere ebru ve kaligrafi sanatını uygulamalı olarak da tanıttı. Kurs eğitmenlerinin gösterisine Mustafa Alp Ataç kanun dinletisiyle eşlik etti

Ebru sanatını yakından tanımak isteyen misafirler, tekne başına geçip deneme fırsatı buldular. Yoğun katılımla gerçekleşen sergide konuklara kursiyerlerin yaptığı ebru desenli ve kaligrafiyle yazılmış kitap ayraçları hediye edildi. Kursu başarıyla tamamlayanlara Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut ve kurs eğitmenleri tarafından sertifikaları takdim edildi.

Büyük beğeni toplayan 73 eser, 31 Ekim 2018 tarihine kadar 10.00-17.00 saatleri arasında Köln Yunus Emre Enstitüsünde görülebilir.