Köln’de "Gören Gözler" Sergisi  Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, Köln Anakent Belediyesi desteğinde İstanbul- Köln Kardeşşehir Derneği ile ortaklaşa "Gören Gözler" Fotoğraf Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Sergi, Kölnlü fotoğraf sanatçıları Harald Schwertfeger, Wolfgang Rieger ve Holger Schnapp'ın Köln ve İstanbul fotoğraf karelerinden oluşuyor. Alman sanatçılar karma serginin oluşma sürecinde İstanbul’da bir süre ikamet ederek günlük hayattaki izlenimlerini karelere yansıttılar.

Açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Heinen, iki şehir düzleminde yapılan kültür ve sanat  bağlarının güçlenmesini desteklediklerini söyledi. T.C. Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes ise toplumları kaynaştıran kurum ve sanatçılara teşekkürlerini iletti. Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut ise iki kentin çok kültürlü olduğunu ve kültürlerarası iletişime değer verdiğini vurguladı. Çeşitli faaliyetlerle Türk ve Alman toplumu arasındaki dostluğu güçlendirmeye çabaladıklarını söyledi.

Kardeşşehir Derneği Başkanı Walter Kluth ise iki şehrin dostluğunu arttırmaya büyük önem verdiklerini ve yıl içinde Yunus Emre Enstitüsüyle önemli ortak faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Ziyaretçiler gerilimli zamanlarda sanatın dostlukları korumadaki mühim rolüne dikkati çekti. Usta Sanatçı Sabri Uysal müzikleri ile sergiye eşlik ederken, konuklara Türk mutfağından yemekler ikram edildi.

Alman sanatçıların objektifinden İstanbul'un gündelik hayatını yansıtan çarpıcı fotoğrafları yıl sonuna kadar Köln Yunus Emre Enstitüsünde ziyaret edilebilecek.