Köln’de Mario Levi ve Barbara Yurtdaş ile İstanbul Okuması

Yazıcı-dostu sürüm

İstanbul-Köln Kardeşşehir Anlaşmasının 20. Yıldönümü nedeniyle Yunus Emre Enstitüsü‘nde yapılan etkinlikler kapsamında okuma, şiir ve söyleşiden oluşan bir edebiyat akşamı yapıldı. Etkinliğe Türk Edebiyatının ünlü yazarlarından Mario Levi ve Alman yazar Barbara Yurtdaş katıldı. 

Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün İstanbul-Köln kültür yılı çerçevesinde gerçekleştirdi?i okumada Levi ‚Karanlık Çökerken Neredeydiniz‘ adlı eserinin yazılış öyküsünden bahsetti. Levi aynı eserini Almanca’ya çeviren Barbara Yurtdaş ile birlikte Türkçe ve Almanca okumalar gerçekleştirdi.

Ünlü yazar, okumanın ardından dinleyicilerin sorularını cevapladı. Bir soruya cevaben başarılı yazar olmanın sırrına değinen Levi; yaşanmışı içtenlik ve samimi şekilde yazmanın başarı getirdiğini vurguladı.Barbara Yurtdaş ise Türk Edebiyatından çevirisini yaptığı İstanbul şiirlerinden bir seçkiyi okudu.

Edebiyat akşamına güzel İstanbul şarkıları da eşlik etti.

Mario Levi kimdir?

İstanbul’da doğan Mario Levi, Saint Michel Fransız Lisesinden sonra İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi bölümünden mezun oldu. İlk kitabı olan Jacques Brel: Bir Yalnız Adam’ı 1986 yılında yazdı. Daha sonra Bir Şehre Gidememek, Madam Floridis Dönmeyebilir ,En Güzel Aşk Hikâyemiz, İstanbul Bir Masaldı, Lunapark Kapandı, Bir Yaz Yağmuruydu, , İçimdeki İstanbul Fotoğrafları, Size Pandispanya Yaptım kitaplarını yazdı. İstanbul’da doğup büyüyen yazarın ‚Karanlık Çökerken Neredeydiniz?‘ Almancaya çevrilen ikinci eseridir.