Köln’deki İlkokullar İstanbul Tarihi ile Buluşuyor

Yazıcı-dostu sürüm
Köln Yunus Emre Enstitüsü tarafından ilkokulların bünyesinde gerçekleştirilen Türkçe  ve Almanca okuma günleri geleneksel hale getirildi. Enstitünün okuma grubu, Köln’de bulunan Michael-Ende İlkokulunun konuğu oldu. Türkçe ve Almanca olarak yapılan okuma, 120 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Enstitü, bu yıl İstanbul ve Köln kardeşliğinin 25. yıl kutlamaları kapsamında bir dizi okuma faaliyetleri gerçekleştirdi. İstanbul kültürüne ait bazı simgeleri tanıtıldı. İstanbul tarihinin 5 farklı dönemini konu edinen 5 değişik hikâyenin, o dönemlerde yaşamış çocuk kahramanlarca anlatımının yer aldığı etkinlikte Betül Sayın’ın “Mert ve Acayip Fes – İstanbul Tarihine Bir Yolculuk” isimli çocuk kitabı görseller eşliğinde ilkokul öğrencilerine anlatıldı. Kitabın bölüm geçişlerinde ise genç yetenek Mert Aksoylu akordiyonu ile eşlik etti. Etkinlik, öğrenci ve öğretmenlerden büyük ilgi gördü.
 
Okuma günleri, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırma ve okullarda dil çeşitliliğini yaşatma amaçlarını güdüyor. Programların okullardaki Türk kökenli öğrencilerde kendine güveni arttırdığı gözleniyor. Türk kültürüne yakınlaştırıyor. Okulun öğretmenleri Yunus Emre Enstitüsünün bu anlamlı etkinliğini beğendiklerini ifade ettiler.
 
Enstitü yıl boyunca Köln ve çevresindeki okullarda kültür-sanat etkinliklerine devam edecektir. Siz de bulunduğunuz okulda çift dilli okuma veya ebru sanatı gibi kültürel etkinlikler gerçekleştirmek istiyorsanız, koln@yee.org.tr adresinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Diğer Etkinlikler

Köln Yunus Emre Enstitüsüne konuk olan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek...

Bochum Şehir Kütüphanesinde yapılan edebiyat söyleşisine şair-yazar Zafer Şenocak ve şaire-çevirmen Safiye Can konuk...

Köln Yunus Emre Enstitüsü Almanya’da Türk geleneksel sanatlarımızdan ebru sanatını tanıtmaya devam ediyor. Bir yıl sonu...

Ebru ve Minyatür sanatçısı Suna Koçal, Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün konuğu oldu. Sanatçı, bölgenin  en...