Osmanlı’nın İtalyan Müzisyenleri Canlı Yayın Konserinde Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünün 22 Mayıs'ta gerçekleştirdiǧi canlı yayına Piyanist ve Müzikolog Doç. Dr. Evren Kutlay konuk oldu. Doç. Dr. Evren Kutlay Osmanlı’nın son dönemlerinde klasik müziǧin gelişmesine katkı saǧlayan Osmanlı’nın İtalyan müzisyenlerini verdiǧi ev konseri ile tanıttı.

Canlı yayında Doç. Dr. Kutlay Guiseppe Donizetti’nin bestelediǧi Mecidiye Marşını, Callisto Guatelli’nin Aziziye, Osmaniye ve Osmanlı Sergi Marşlarını, kapanışta ise Italo Selvelli’nin Reşadiye Marşını icra etti. Kutlay’ın icra ettiǧi doğu-batı müziğinin harmanlandığı marş örnekleri Osmanlı Sarayı‘nın klasik müziǧe verdiǧi deǧeri ve Osmanlı’nın müzikteki doǧu-batı etkileşimine dikkat çekiyor.

Kutluay'ın düzenli verdiği solo ve oda müziği konserlerinin yanı sıra araştırma çalışmalarını “Osmanlı- Avrupa Müzik İlişkileri” alanında sürdürüyor. Bu alandaki ulusal ve uluslararası hakemli dergilerdeki makaleleri, seminerleri, konferans bildirileri ve kitap bölümlerinin yanı sıra “Osmanlının Avrupalı Müzisyenleri” ve "100 Soruda Osmanlı Müziği“ başlıklı kitapları bulunuyor. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde Öğretim Üyesi ve Müzik Toplulukları Ana Sanat Dalı Başkanı’dır.

Konseri aşağıdaki bağlantı üzerinden tekrar izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=nVl849SvOkM