Suna Koçal ile Bonn’da Ebru Gösterisi 

Yazıcı-dostu sürüm

Ebru ve Minyatür sanatçısı Suna Koçal, Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün konuğu oldu. Sanatçı, bölgenin  en saygın özel okullarından biri olan Bonn International School’da yapılan yaz şenliğinde  ebru sanatını tanıttı.

Okul, her yıl düzenli olarak uluslararası yaz şenliği düzenlemektedir. Okulun bahçesinde gerçekleşen yaz şenliği kapsamında ülke stantları kurulmakta ve stantlarda ülkelerin kültürel zenginlikleri tanıtılmaktadır.

Enstitü, Türkiye adına bu yıl ebru sanatına yer verdi. Etkinlikte ebru sanatı İngilizce ve Almanca olarak tanıtıldı. Devlet sanatçısı Suna Koçal’ın gösterdiği  ebru sanatı ilgi odağı oldu. Çocuk ve gençler ebru sanatını yakından tanıma fırsatı bulmanın yanı sıra renkli resimler oluşturdular.  Ziyaretçilere el yapımı ebru desenli kitap ayraçları hediye edildi. Türkiye standında ayrıca geleneksel ve modern Türk mutfağını temsilen  lezzetli  yemekler sunuldu. Sahne gösterileri içinde Türk halk oyunları da tanıtıldı. 

Diğer Etkinlikler

Köln Yunus Emre Enstitüsü Almanya’da Türk geleneksel sanatlarımızdan ebru sanatını tanıtmaya devam ediyor. Bir yıl sonu...

Köln Yunus Emre Enstitüsü Almanya’da Türk geleneksel sanatlarımızdan ebru sanatını tanıtmaya devam ediyor. Bir yıl sonu...

Kültür ve Turizm Bakanlığı  sanatçısı Suna Koçal’ın minyatür, ebru, katı ve tezhip eserlerinden oluşan bir...

Köln’de 9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Lale festivalinde Köln Yunus Emre Enstitüsü açtığı stantla ebru...