Virtüöz Murat Aydemir’den Köln’de Tanbur Resitali

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünde, geleneksel Türk çalgılarından ‘TANBUR’, Tanburi Murat Aydemir’in katılımıyla tanıtıldı. Dede Korkut Eğitim ve Sosyal Hizmetler Derneği iş birliği ile düzenlenen etkinlikte Murat Aydemir’in sunduğu resitalin ardından Tanbur Atölyesi düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Tanbur Sanatçısı Murat Aydemir’in sunduğu resitalin açılış konuşmasını Enstitü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut gerçekleştirdi. Konuşmasında, tanburun Türk Müzik Tarihi’ndeki yerine değinen Bulut, Usta Tanburi Murat Aydemir’i Köln’de 3. kez ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Tanbur ve ünlü tanburiler hakkında bilgilerin de verildiği programda Tanburi Cemil Bey, Zeki Mehmed Ağa, Şerif Muhiddin Targan, Refik Fersan ve Mesut Cemil gibi bestekârların eserlerinden örnekler sunan Tanburi Murat Aydemir’in performansı sanatseverler ve tanburi adayları tarafından ayakta alkışlandı.

Tanbur Atölyesi

Köln’de sanatseverlerle buluşan Tanburi Murat Aydemir, tanburi adaylarıyla da bir araya gelerek iki gün süren atölye çalışması gerçekleştirdi. Bir tanbur virtüözü ile çalışma fırsatı yakalayan 13 adaya atölye sonunda, hocaları Murat Aydemir tarafından ‘Katılım Sertifikası’ takdim edildi.

Atölye çalışmasına özel olarak eşlik eden çalgı yapımcısı Mustafa Gencer’in atölyeye katılan öğrencilerin çalgılarına bakım yapması da ilgiyle karşılandı.