Almanya’da Türk Kültürü Buluşmaları

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Bölgesindeki okullarla Türk Kültür Buluşmaları’nı sürdürüyor.  Gençlere ve çocuklara Türk geleneksel sanatlarını tanıtmayı amaçlayan etkinlikler okullarda ve sokak festivalleri bünyesinde düzenleniyor.

Bu bağlamda yapılan etkinliklerin altıncısı Köln Lise Meitner-Gesamtschule Okulunun düzenlediği yaz festivali öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin katılımıyla yapıldı. Daha önce ebru sanatıyla hiç tanışmamış olan meraklı  gruplara ebrunun tarihsel süreci ve yapımı uygulamaları olarak anlatıldı. Katılımcılar ayrıca ebru sanatını yapma imkanı da buldular.

Uluslararası Çocuk Günü kapsamında yapılan hafta sonu etkinliğinin ikincisi ise Köln Heumarkt Meydanında gerçekleştirildi. Geleneksel Türk el sanatlarından olan ebru, hüsnühat ve kaligrafi çocuklara ve gençlere uygulamalı olarak tanıtıldı.

Büyük ilgiyle karşılana etkinlik okullarda öğrenci ve öğretmenler ile birlikte yapılacak ‘Türk Kültür Buluşmaları’ ile düzenli olarak devam edecektir.