“Ankara’da Alman Mimarlar” Sergisi Wiesbaden’de Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, Goethe Enstitüsü, Wiesbaden Belediyesi ve Wiesbaden-İstanbul/Fatih Kardeş Şehir Derneğinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Ankara’da Alman Mimarlar” konulu fotoğraf sergisi, 10 Kasım akşamı Wiesbaden Belediye Binası’nda açıldı.

Wiesbaden Belediye Başkanı Sven Gerich, yaptığı açılış konuşmasında iki ülke arasında ilişkilerin gerginliğine rağmen, dostluğu vurgulamak istediklerini, Almanya’dan iltica eden mimarlara sahip çıktığı için Türkiye’ye teşekkür etmek istediğini belirtti. Mimar BDA Hans-Peter Gresser ise Wiesbadenli olan Bruno Traut ve Paul Bonatz gibi Alman mimarların Türkiye’deki faaliyetlerinden bahsetti.

Türk-Alman ilişkilerinde iz bırakan mimarların eserlerini konu edinen sergi, Wiesbaden Belediye binasında 22 Kasım 2016 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Sergi Hakkında

Sergi, Nazi dönemi iktidarından kaçarak 30’lu yıllarda Türkiye’ye sığınan mimarların Ankara’da bıraktığı eserleri konu alan fotoğraftan oluşuyor. Çetin Ergand’ın çektiği fotoğraflarda kullanılan açılar ise oldukça dikkat çekti. Mimarların eserleri Ankara‘nın genç cumhuriyetinin başkenti olarak işlevini yerine getirebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasında önemli rol oynuyor.

Not: Fotoğraflar Goethe Enstitüsüne aittir.