Ankara’da Bauhaus Sergisi Aachen Kentinde

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü ve Aachen Halk Eğitim Merkezi (Volkshochschule) iş birliǧinde gerçekleşen “Ankarada Bauhaus Akımı: Alman Mimarların İzleri” konulu fotoğraf sergisi Aachen Halk Eǧitim Merkezinde (VHS) açıldı.

Nazi dönemi iktidarından kaçarak 30’lu yıllarda Türkiye’ye sığınan mimarların Ankara’da bıraktığı eserleri konu alan ve Çetin Ergand’ın çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Türk-Alman tarihinin önemli fakat unutulmuş bir dönemine dikkat çekiyor.

Serginin açılışını Aachen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Beate Blüggel yaptı.  Enstitü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut 1930lu yıllarda Türkiye'ye sığınan Alman mimarların Ankara‘nın başkent olarak işlevini yerine getirebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkısını vurguladı.

Eğitim Bölümü Sorumlusu Dr. Holger Dux Almanya’dan iltica eden ve Ankara‘nın mimari oluşumuna katkı sunan alman mimarların yaşamını katılımcılara aktardı.   

Bauhaus Akımı'nın 100. yılı anısına yapılan ve  Türk-Alman ilişkilerinde iz bırakan mimarların eserlerini konu edinen sergi 25 Ekim 2019 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.