Deveran Aralığı Sergisi Duisburg’ta Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü ile Ditib’in ortaklaşa düzenlediği Deveran Aralığı resim sergisi Marxloh Merkez Camii sergi salonunda 3 Ekim 2015’te açıldı.

Ressam Betül Burnaz’ın soyut resimlerinden oluşan sergisine katılım genişti. İslam kültüründeki  soyut sanat tarzını ele çalışan çalışmaların sergilendiği serginin açılış konuşmasını Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut yaptı.

Almanya’da İslam dinin sürekli olarak olumsuzlukla anıldığına dikkat çeken Bulut; toplumlar arasında sanat etkileşimiyle yanlış algılamaların düzeltilmesi çağrısında bulundu. Bulut konuşmasında; “Almanya’da sanat etkileşimi ile İslam Kültürünün doğru anlaşılmasında Enstitümüzün büyük katkı yapabileceğini düşünüyorum” dedi.

İslam kültüründe derin geleneği bulunan soyut sanatın genç temsilcilerinden Betül Burnaz, Allah lafzını akışkan veya geometrinin formlarıyla yorumlayıp çizgileriyle ifadelendiriyor. Bu tarz, çizginin belli ölçü ve kurallara oturtulduğu hat sanatından farklı bir soyut sanat yaklaşımı içeriyor. Sanatçı, kullandığı akışkan veya geometrik formlarla kendi resim tarz, tasarım ve estetiğini üretiyor.