Dusseldorf ve Münster‘de Gülsin ve Erkin Onay Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, ünlü piyanist Gülsin Onay ve oğlu Erkin Onay’ın sahne aldığı Türk Batı Klasik Müzik Konserleri’ne ev sahipliği yaptı.

Konsere;  T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yılmaz Bulut, Dusseldorf Emniyet Müdürü ve seçkin bir topluluk katıldı. Açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Bulut, kurumlarının yerel işbirliklerini önemsediğini ve kültürler arası bağı arttırmak istediğini söyledi. T.C. Dusseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ise müziğin kültürlerarası ilişkilere olan katkısını vurguladı.

Palais Wittgenstein salonunda yapılan programda; Ahmet Adnan Saygun, Ekrem Zeki Ün gibi Türk bestecilerinin yanı sıra W. Amadeus Mozart ve Giuseppe Donizetti’nin eserlerine de yer verildi. Anne ve oğul ikilisinin eserleri uyum içinde ve ustaca icra etmeleri, seyircilerde büyük coşku uyandırdı.

Münster’de yapılan ikinci konser ise Türk-Alman Dostluk Topluluğu 1916 Derneği’nin 100. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yapıldı.

Gülsin Onay

Uluslararası şöhrete sahip devlet sanatçısı Gülsin Onay, dünya çapında konserler veriyor. Sosyal projelere de destek olan Onay, ‘iyi niyet elçisi’ unvanı ile de tanınıyor.