Köln’de 5. Köln-Istanbul Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünün Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği Türk-Alman dostluk sergilerinin beşincisi Köln ve Istanbul’un Kardeşşehir olmasının 25. Yılı kapsamında Köln’de açıldı. Lindenthal sanat galerisinde açılışı yapılan ve artık gelenekselleşen fotoğraf sergisi sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
 
Köln’ün belediye başkanlarından Cornelia Weitekamp’in katılımıyla gerçekleşen sergi açılışına, deǧerli sanatçılarımız Dr. Sabri Uysal ve Hüseyin Saltuk sundukları müzik dinletisiyle eşlik etti. Sergide, Köln’lü fotoğraf sanatçıları Harald Schwertfeger’in, Wolfgang Rieger’in, Necat Nazaroğlu’nun, Gülüzar Çiçek’in, İbrahim Ethem Tuǧsat’ın, Holger Schnapp’ın ve Tuna Yılmaz’ın fotoǧrafları yer aldı.
 
Köln Yunus Emre Enstitüsü 6 yıldır Köln-Istanbul Kardeş Şehir Derneǧiyle ortaklıǧında ve Köln Belediyesinin de desteğini alarak birçok önemli etkinliǧe imza atmaktadır. 2 Aralık 2022 tarihinde açılışı yapılan Köln-Istanbul sergisi her yıl Türk ve Alman sanatçıların bir araya gelmesiyle çeşitli konu ve konseptler çerçevesinde oluşmaktadır. Türk ve Alman sanatçılar Köln ve İstanbul’dan birbirinden özel karelerle oluşturdukları sergi ile Türk ve Alman dostluǧunu sanat alanında güçlendirmektedir. Sergiyle sanat alanında toplumlar arası baǧ kuran Enstitü ve kardeş şehir derneǧi, Türk-Alman kültür-sanat ilişkilerine süreklilik kazandırmakta ve fotoğrafçılık sanatına yeni bir perspektif katmaktadır.
 
„Köln-İstanbul Sergisi“ olarak 2017 yılında başlayan Türk-Alman Dostluk Sergileri, 2018 yılında „Gören Gözler - Su, Sokak, Renk ve İzler“, 2019 yılında „İnsanlar ve Mekanlar“, 2021 yılında „Sükûnet Yerleri“ ve son olarak “Blickwechsel Köln-Istanbul” konseptiyle gerçekleşti. Sergi 18 Aralık 2022 tarihine kadar hafta sonları 16.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Yer: Kunsthalle Lindenthal, Adres: Aachener Str. 220, 50931 Köln

Diğer Etkinlikler

Kültür ve Turizm Bakanlığı  sanatçısı Suna Koçal’ın minyatür, ebru, katı ve tezhip eserlerinden oluşan bir...

Köln Yunus Emre Enstitüsünün Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği Türk-Alman dostluk...

Köln Yunus Emre Enstitüsünün Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği Türk-Alman dostluk...

Köln Yunus Emre Enstitüsünün Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği Türk-Alman dostluk...