Köln’de Çocuk ve Aileler ile Yıl Sonu Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü Almanya’da Türk geleneksel sanatlarımızdan ebru sanatını tanıtmaya devam ediyor. Bir yıl sonu atölyesinde bu defa çocuklar aileleriyle birlikte konuk oldu.

Enstitüye konuk olan çocuklar Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Suna Koçal’ın rehberliğinde ebru sanatıyla birbirinden güzel desenler ortaya çıkardı. Atölyede çocukların yanısıra veliler de battal, gel-git ve dalgalı ebru gibi çeşitli ebru tekniklerini tanıma fırsatı buldular. Çoğunluğunu ana ve ilkokul çağındaki çocukların oluşturduğu atölyede çocuklar öz kültürlerinin bir parçası olan ebru sanatını en güzel şekilde keyif alarak tanıdılar.

T.C. Köln Eǧitim Ataşesi Muhterem Dilbirliǧi‘nin de konuk olduǧu yıl sonu etkinliǧine ilgi yoǧun oldu. Çeşitli ikramlar da yapılan çocuklara Türk desenlerinin bulunduğu boyama kitabı hediye edildi. Suna Koçal aynı zamanda Minyatür, Tezhip ve Kat-ı Sanatçısı ve eserlerinde Geleneksel Türk Sanatlarını en güzel şekilde birleştirerek dünyanın birçok yerinde sergiler açmıştır.

Diğer Etkinlikler

Kültür ve Turizm Bakanlığı  sanatçısı Suna Koçal’ın minyatür, ebru, katı ve tezhip eserlerinden oluşan bir...

Köln’de 9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Lale festivalinde Köln Yunus Emre Enstitüsü açtığı stantla ebru...

Ebru ve Minyatür sanatçısı Suna Koçal, Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün konuğu oldu. Sanatçı, bölgenin  en...

Ebru ve Minyatür sanatçısı Suna Koçal, Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün konuğu oldu. Sanatçı, bölgenin  en...