Köln’de “Fotoğraf ve Eskizlerde Eskişehir” Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan “Fotoğraf ve Eskizlerde Eskişehir” sergisinin açılışı 2 Aralık Cuma günü gerçekleştirildi.

Sergi, ünlü Alman fotoğrafçı Wolfgang Rieger'in Eskişehir'de çektiği fotoğraflar ve Koblenz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Jens Gussek'in Eskişehir çizimlerden oluşuyor. Proje kapsamında bir hafta Eskişehir’de kalıp izlenimlerini toplayan fotoğraf sanatçısı Wolfgang Rieger, Eskişehir’deki hayatı karelerine yansıttı. Prof. Gussek ise seyahatinden oluşan izlenimlerini çizilmelere aktardı.

Enstitü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut yaptığı açılış konuşmasında Eskişehir’in gelenek ile modernin harmanlandığı bir Anadolu kenti olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'den ibaret olmadığını göstermek istediklerini belirti.

Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Doğan ise konuşmasında Eskişehir’in önemli özelliklerinin bulunduğunu ve Almanya'da Enstitü tarafından diğer şehirlerin de tanıtılması gerektiğini söyledi.

Çok sayıda Alman sanatseverlerin katıldığı sergide davetliler Rieger'e sorularını yöneltme ve sohbet etme fırsatı buldular.