Köln’de Günışığını Paylaşmak Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye‘nin dini ve kültürel zenginliğini yansıtan ve birlikte yaşamı belgeleyen Gunışığını Paylaşmak isimli fotoğraf sergisi Ditib Köln Merkez Camisinde açıldı.

Sergi; Antakya, İstanbul, Mardin, Trabzon, Balıkesir, Antalya ve Van  gibi farklı şehirlerde çekilmiş çeşitli din ve inanışlara mensup insanların mabetleri, günlük yaşamı ve kültürel  birlikteliği hakkında sanatseverleri bilgilendiren 33 eseri içeriyor.

Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut yaptığı açılış konuşmasında; Almanya’da yaşayan Müslümanların ve Türkiye’deki Hristiyanların yaşamı üzerine olumsuz bakış açısı dikkat çekti. Olumsuz örnekler üzerinden olumsuz Türkiye ve İslam imajı oluşturulduğpunu dile getiren Bulut "Enstütü olarak Türkiye’nin tarihi kültürel mirasına ve yaşanan asıl gerçekliğine vurgu yapmak istedik" dedi.   Çeşitli inançlara mensup insanların birlikte yaşaması sorusunun günümüzde önemini giderek arttırdığını vurgulayan Bulut; karşılıklı tolerans ve saygının birlikte yaşamın temeli olduğunu vurgulayarak "Etkinlik ile kültürlerin her yerde birbirine çok yakın olduğunu vurgulamak istiyoruz" dedi.

İslam hakkında bilgi almak isteyen çok sayıda siyaset, inanç ve toplum kanaat önderi ve şimdiye kadar iki bin ziyaretçi  tarafından gezen sergi, daha önce çok fazla farkında olunmayan bir konuyu gündeme taşımasından ötürü olumlu atıflar alıyor.