Köln'de "İstanbul Şehir Tarihi Konferansları" Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü ve Köln Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen İstanbul Şehir Tarihi Konferansları başladı.  

“Konstantiniyye‘den İstanbul’a-Bir Metropolun Değişimi” adlı konferans dizisi, Köln Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut, İstanbul ve Köln arasındaki kardeş şehir anlaşmasının 20. yılı sebebiyle Köln’de İstanbul üzerinden insanlararası dostluğu arttıran çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirtti. Etkinlikleri saygın ortaklarla yapmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Bulut, bu bağlamında Köln Üniversitesiyle üçüncü konferans dizisini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Köln Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Norbert Nussbaum ise konuşmasında Yunus Emre Enstitüsü ile yaptığı başarılı iş birliğinin kökleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“İstanbul Tarihinde Su Tedarik Sistemleri” adlı konferans ile etkinlik dizisinin açılışını gerçekleştirden İstanbullu Arkeolog Dr. Kerim Altuğ, şehre Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde kurulan su taşıma sistemlerini tanıttı.

Saygın bilim adamları tarafından verilecek toplam 11 konferanstan oluşacak program, Avrupa’nın kapısı olan İstanbul‘un şehirsel gelişimine topografik izler aracılığıyla ışık tutacak.

Köln Yunus Emre Enstitüsü Merkezi ve Köln Üniversitesinde gerçekleştirilecek konferanslar arasında Mimar Sinan, 18. Yüzyılda bir Osmanlı Sünnet Düğünü, Seyyahların Gözüyle Sultan ve Kayzer Arasındaki İstanbul, 19. Yüzyılda İstanbul gibi kamuoyunun ilgisini çekecek sunumlar ve sergiler bulunuyor.