Köln’de Uzun Hikâye Film Gösterimi ve Osman Sınav Söyleşisi

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü; yönetmenliğini ve yapımcılığını Osman Sınav’ın yaptığı Uzun Hikâye filmini 19 Aralık tarihinde Köln’deki Ludwig Müzesinde  sinemaseverlerin beğenisine sundu.

Deli Yürek, Kurtlar Vadisi, Ekmek Teknesi, Acı Hayat, Hatasız Kul Olmaz, Uzun Hikâye gibi Türk dizi ve film sektöründe klasikleşen yapımların usta yönetmeni Osman Sınav’ın katılımıyla  gerçekleşen programa ilgi yoğun oldu. ‘Uzun Hikâye‘ Mustafa Kutlu’nun öyküsünden Osman Sınav tarafından sinemaya uyarlanmış. Film; Ali (Kenan İmirzalioğlu) ve Münire ( Tuğçe Kazazoğlu)‘nin kaçışlarıyla başlayan hayat hikayenisi konu ediniyor. Ali‘nin adaleti ve iyiliği takip ettiği yolculukta  başına gelenleri  anlatıyor.

Osman Sınav, Yunus Emre Enstitüsü'nün yurt dışındaki çalışmalarını başarılı bulduğunu ifade ederek "Türk kültür ve sanatının tanıtımına katkıda bulunmak için bu enstitünün etkinliklerine destek vermelisiniz. Hatta etkinliğe gelirken herkesin bir de Alman komşunun elinden tutup getirmesi gerekmektedir. Dil, bizim kimliğimizdir. Onu kaybedersek herşeyimizi kaybederiz. Irk, önemli değildir ama herşeyimiz dildir" diye konuştu.

Ünlü yönetmen Sınav film gösteriminin ardından sinemaseverlerin merak ettikleri soruları cevapladı. Köln’deki sinemaseverlerden büyük alkış toplayan  ünlü yönetmene şöyleşiden sonra Enstitü Müdürü Yılmaz Bulut tarafından Köln suyu ve şehrin simgesi olan Köln Katedralı maketi hediye edildi.