‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ Galası Solingen’de Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filminin Almanya Galası Solingen Tiyatro ve Konser Evi’nde yapıldı. Etkinlik Köln Yunus Emre Enstitüsü, Almanya Aksaraylılar Derneği ve Sanat X işbirliğinde gerçekleşti. Galaya yönetmen Kürşat Kırbaz, başrol oyuncusu Furkan Palalı, oyunculardan Emin Olcay ve Altan Gördüm katıldı.

Kürşat Kızbaz konuşmasında sanat yapan insanların ürettikleriyle yaşadıklarını belirterek, "Hepimiz bir gün toprak olup gideceğiz, asıl olan gök kubbede hoş bir seda bırakmak" dedi. Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut ise Anadolu'nun sevgi ruhunu Avrupa`ya yansıtan etkinliklere her zaman destek verdiklerini ve bu tür destekleri sürdüreceklerini ifade etti.

Film salonu dolduran seyirciler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Solingen şehrinde 23 yıl önce yaşanan ırkçı saldırılarda çocuklarını kaybeden Mevlüde Genç ise şeref konuğu olarak etkinliğe katıldı.

Film Türk-İslam geleneğinin önemli mutasavvıflarından, Anadolu'da Somuncu Baba namıyla bilinen ve Osmanlı'nın birçok ünlü düşünürünü derinden etkileyen Hacı Bayram-ı Veli‘nin hocası Şeyh Hamid-i Veli’nin (1331-1412) yaşamını konu ediniyor.