2. Türk Filmleri Haftası Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı 2. Türk Filmleri Haftası 19-23 Haziran 2019 tarihleri arasında Köln’ün prestijli sineması Cinedom ve Ludwig Müzesinde yer alan FilmForum'da gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve beş gün süren etkinlikte toplam yedi film gösterildi. Film Günleri’nin açılışı “Bal Kaymak” filmiyle yapıldı.

Etkinliğin ikinci gününde “Bütün Saadetler Mümkündür” filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Türk Filmleri Haftası üçüncü günü tamamen çocuklara ayrıldı. Yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının Türkçeyi unutmamasını ve velilerde Türkçe bilincini uyandırmayı amaçlayan gösterilerde "Rafadan Tayfa - Delhiz Macerası" ve "Kuklalı Köşk" filmleri gösterildi.

Rafadan Tayfa filminin Yönetmen ve Yapımcısı İsmail Fidan ve Kuklalı Köşk filminin oyuncusu Kadir Çöpdemir ile yapımcısı Mustafa H. Öztürk filmleri çocuklarla birlikte izledi. Film sonrası çocuklarla sohbet eden konuklar, animasyon çocuk filmlerinin yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının dil gelişimine yaptığı katkıyı vurguladı ve bu tür faaliyetlerin devamını dilediler. Filmi izleyen çocuklara günün hatırası olarak Rafadan Tayfa karakterlerinin yer aldığı kumaş çanta hediye edildi.

Gösterimlerin dördüncü günü “Müslüm” filmiyle sürdü. Ardından  izleyiciler  “Türk İşi Dondurma” filminin Almanya galasına katılma fırsatı yakaladılar. Etkinliğin kapanış filmi ise Nuri Bilge Ceylan'ın çektiği “Ahlat Ağacı”  oldu.

Büyük beğeni ile takip edilen Türk Filmleri Haftası gelecek yıllarda da devam edecek.