Almanya’da “Kolektif İstanbul” Caz Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Köln İstanbul Kardeş Şehir Anlaşması’nın 20. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerden olan konser, İstanbul’un müzik kültürünün çok boyutluluğunu göstermek amacıyla düzenlendi.

Konsere; Köln Ana Semt Belediye Başkanı Andreas Hupke, T.C. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Köln Şehir Parlamentosu kültür sorumluları, Köln Üniversitesi öğretim üyeleri ve başta birçok Alman ve Türk müziksever katıldı. “Kolektif İstanbul” bir taraftan İstanbul’un Balkan ve Anadolu’yu bağlayan kültür mirasını tanıtırken diğer taraftan çaldığı hareketli sentez parçalarla seyircilere coşkulu anlar yaşattı.

Kolektif İstanbul

Kolektif İstanbul müzik grubu, kendine özgü tarzlarıyla geleneksel Balkan melodilerini ve Türk halk müziği öğelerini birleştirmektedir. Solist Aslı Doğan’a; Richard Laniepce (saksafon), Talat Karaoğlu (klarnet), Tamer Karaoğlu (akordeon), Ertan Şahin (tuba) ve Ediz Hafızoğlu (perküsyon) eşlik etektedir. Avrupa’da birçok caz festivaline katılan grubun Pastırma Yazı, Bağdat İstanbul, Krivito ve Kerevet isimli albümleri bulunmaktadır.