Kahveni Tasarla Dijital Tasarım Yarışması Sona Erdi!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün Almanya genelinde başlattıǧı „Kahveni Tasarla“ başlıklı dijital tasarım yarışması‘nın kazananları belli oldu. Yarışmada jüri başkanlıǧını üstlenen Minyatür ve Devlet Sanatçısı Suna Koçal Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün Kültür TV yayınında kazananları açıkladı. 

Doǧu ve Batı kültürlerinin desenleri arasında bağ kurarak Türk kahve fincanına sembolik olarak yansıtmanın ön planda olduǧu yarışma, Türkiye‘den Almanya’ya göçün 60. yılı kapsamında gerçekleşti.

Birbirinden güzel ve başarılı tasarımların arasından birinciliǧe Alsu Yılmaz, ikinciliǧe Ayşe Bostan ile Walid Zroud, üçüncülüǧe Eva Kowak’ın tasarımları seçildi. Mansiyon ödüllere ise Zehra Yılmaz ve Ayşe Karakoç layık görüldü.

Pandemi dolayısıyla dijital olarak gerçekleşen ödül töreninde, Devlet sanatçımız Suna Koçal kısa bir tanıtım konuşmasının ardından kazananları takdim etti. Yayına katılan kazanan yarışmacılar da tasarımları ve yarışma hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kültür TV yayınına bu linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=l3m88tVgrO0&t=23s

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün Kültür TV yayınında Türk Müziǧi eğitiminin yüzyıllarca temelini oluşturan meşk sistemi...

Köln Yunus Emre Enstitüsü Almanya’da Türk geleneksel sanatlarımızdan ebru sanatını tanıtmaya devam ediyor. Bir yıl sonu...

Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün oluşturduğu dijital etkinlik serisi Kültür TV‘ye uzman sosyolog ve yazar Dr. Necdet Subaşı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı  sanatçısı Suna Koçal’ın minyatür, ebru, katı ve tezhip eserlerinden oluşan bir...