Köln Şehir Kütüphanesi’nde Öğrencilerle İstanbul Tarihine Yolculuk

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Şehir Kütüphanesi’nde Öğrencilerle İstanbul Tarihine Yolculuk

Betül Sayın’ın ‘Mert ve Acayip Fes – İstanbul Tarihine Bir Yolculuk ’ isimli  çocuk kitabının Türkçe ve Almanca iki dilli okuması Köln Şehir Kütüphanesi’nde yapıldı. Gabriele Ceseroğlu, Ülkü Marangoz ve Cem Ünal iki ayrı günde kitabın Türkçe ve Almanca okumasını gerçekleştirdi.

Yunus Emre Enstitüsü ve Köln Şehir Kütüphanesi işbirliğinde gerçekleşen okuma Köln İstanbul Kültür Yılı kutlamaları çerçevesinde yapıldı.

Mert ve Acayip Fes, İstanbul´u beş farklı çağda yaşamış beş farklı çocuğun gözünden anlatıyor. Hikaye, günümüz İstanbul´unda yaşayan kızıl saçlı Mert ile başlayıp, anneannesinin sandığında bulduğu fes ile Osmanlılar döneminde çocuk olan kırmızı fesli Hamdi´ye oradan Romalılara, Bizanslılara ve tarih öncesinde bir mağarada yaşayan kemik tokalı kıza kadar uzanıyor.

Kitap bölümlerindeki geçişler kanun eşliğinde yapıldı. Hikayeyi ilgiyle takip eden öğrenciler etkinlik sonrası kitabın İstanbul resimlerinden oluşan sergisini gezme fırsatı buldular.

İlkokul öğrencilerine yönelik okumaların ikinci bölümü Yunus Emre Enstitüsü desteğinde Mart ayında Köln’ün Nippes ve Kalk Kütüphanelerinde gerçekleştirilecektir.