Köln YEE'de ''Açık Kapı Günleri” Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, çeşitli okullardan gelen Türkçe sınıfı öğrencilerinin ziyaretiyle şenlendi. Programda, Türkçe Öğretmeni Gülhan Efkar tarafından, KRV Eyaleti’ndeki farklı şehirlerde okuyan Türkçe sınıfı öğrencilerine Enstitü tanıtımı yapılırken kreş kurslardan oluşan etkinlikler düzenlendi.

Kirschhecke Mönchengladbach Gemeinschaftshaupschule ve Werner-Jeager Gymnasium Lobberich Türkçe sınıfının ağırlıkta bulunduğu öğrencilere enstitünün faaliyetleri ve Türkçe kursları hakkında bilgi verilirken Türkçenin onlar için önemine de vurgu yapıldı. Bilgilendirmenin ardından öğrencilerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Hat kreş kursunda hat sanatını tanıyan öğrenciler isimlerini kaligrafi ile yazarken, fotoğrafçılık kreş kursunda fotoğrafçılık sanatı, basit fotoğraf teknikleri ve fotoğraf düzenlemenin (photoshop) inceliklerini öğrendiler. İzledikleri “Mimar” (The Architecht) kısa filmi ile dünyanın en önemli mimarı olan Mimar Sinan’ın hayatını ve eserlerini; müzik kreş kursunda ise Âşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsünü söyleyen çocuklar Âşık Veysel’in yanı sıra Türk müziğini ve Türk sazlarını yakından tanıma fırsatı buldular.

Mönchengladbach, Lobberich, Niers, Müllfort, Solingen ve Remscheid şehirlerinden ziyarete gelen lise öğrencilerine tanıtım amaçlı yapılan ‘Enstitü Açık Kapı Günleri’ dört okulla başladığı programa diğer okullarla yapılan iş birlikleri kapsamında periyodlar halinde devam edecek.