Köln’de Ege Mutfağı Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü tarafından 16 Kasım akşamı Consilium Restorant'ta düzenlenen yemekte Ege mutfağı tanıtıldı.

Uluslararası ödüllü şef aşçı Aydın Demir tarafından hazırlanan yemeklerin tanıtıldığı akşama T.C. Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Köln Merkez Belediye Başkanı Andreas Hupke,  Rein Yüksekokulu Rektörü Prof. Martın Wortmann, Yeşiller Milletvekili Arif Ünal, Hristiyan Demokrat Parti Başkanı başta olmak üzere siyasetçiler, akademisyenler, bilim adamları ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut kültür ve sanat alanında iş birliğini güçlendirerek iki ülke toplumları arasında dostluğu arttırmak istediklerini vurguladı.

Köln Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jürgen Hammerstaedt ise konuşmasında iki ülke arasında bilim, sanat ve kültür alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şef Aydın Demir, hazırladığı yemekler ve Ege yemek kültürü hakkında misafirlere bilgi verdi.  Gecede ayrıca bağlama ustası Dr. Sabri Uysal, Ege kemanisi ve saz harmonisinden oluşan canlı müzik dinletisi sundu. Yemekler konuklar tarafından büyük beğeni topladı.

Ege Mutfağı

Tarihi 8500 yıllık geçmişe dayanan Ege mutfağı medetlerin yemek kültürünün kaynağıdır. Zeytinyağıyla hazırlanan balık, et ve sebze menüsünden oluşan ilk yemek kitabı “De re coquinaria” da bu mutfağa aittir. Zeytinyağı, çeşitli bitkiler ve balık bu mutfağın en önemli öğelerindendir.