Köln’de Gülsin Onay Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Uluslararası şöhrete sahip devlet sanatçısı, piyanist Gülsin Onay Köln Yunus Emre Enstitüsü,  İtalyan Kültür Enstitüsü, Polonya Kültür Enstitüsü  iş birliğinde bir klasik müzik konseri verdi.  Konser, 24 Ocak 2019 Perşembe günü saat 19.00’da Köln‘deki İtalyan Kültür Enstitüsü Konser Salonu'nda gerçekleşti.

T.C. Köln Başkonsolosluğu tarafından desteklenen konserde sanatçı Ahmet Adnan Saygun, Joseph Haydn, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadéus Mozart, Frédéric Chopin, Guiseppe Donnizetti gibi klasik batılı bestekârların eserlerini icra etti. İtalyan, Polonyalı, Alman ve Türk bestekârların eserlerinden oluşan seçki  müzik aracılığıyla kültürlerarası yakınlaşmayı öne çıkardı. Etkinlik Türk, Alman, İtalyan ve Polonyalı dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.  

Üç yaşında piyanist annesi sayesinde piyanoyla tanışan Gülsin Onay Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun gibi usta isimlerden Ankara'da çocuk yaşta özel eğitim aldı. Ardından Paris’te eğitim hayatını sürdürdü ve 16 yaşında Paris Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Bir çok Türk ve uluslararası ödülün sahibi olan Onay‘ın, sosyal projelere de verdiği destekten dolayı ‘iyi niyet elçisi’ ünvanı da bulunuyor.