Köln’de Türk-Alman Dostluk Konseri Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln ve İstanbul‘un kardeş şehir olmalarının 25. yılı kapsamında Köln Yunus Emre Enstitüsü ve Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği ortaklaşa bir ’Türk-Alman Dostluk Konseri‘ gerçekleştirdi. Köln Anakent Belediyesinin himayesinde Ehrenfeld Halk Merkezinde gerçekleşen konseri, Köln – İstanbul Kardeş Şehir Derneği Başkanı Walter Kluth açtı. Walter Kluth kardeş şehir ilişkileri kapsamındaki etkinlikleriyle Türk Alman dostluğuna katkı sağladıklarını vurguladı ve kendileri gibi kültürlerarası dostluk zeminini güçlendiren Yunus Emre Enstitüsü ile her yıl bir dizi etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Konserin ilk bölümünde Köln’ün ilk Türk korosu olan ve şu an sanatçı Ömer Solak‘ın yönettiği ‘Yurdun Sesi Köln 1965 Korosu’ yer aldı. Yurdun Sesi korosu „Pencereden Kar Geliyor, Gemilerde Talim Var, Mendilimin Yeşili“ gibi İstanbul türkülerini seslendirdi. İkinci bölümde ise Dieter Hof yönetimindeki 20 farklı milletten oluşan ‘Colors of Cologne’ korosu sahne aldı ve farklı dillerde dünya şarkılarından seçkiler seslendirdi. Dostluk akşamı, Kâtibim olarak bilinen İstanbul Türküsü  ‚Üsküdar’a gider iken‘ eseri ile son buldu. Çok sayıda saygın Alman sanatseverlerin de katıldığı konser katılımcılardan büyük ilgi topladı.

Etkinlikte Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ve Yurdun Sesi korosunun kurucusu Cengiz İyilik de hazır bulundu.

Kardeşşehirler, şehir bağlantıları üzerinden toplumların birbirine yakınlaşmasına aracılık ediyor. Milletlerarası dostluk zemini oluşturuyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün Kültür TV yayınında Türk Müziǧi eğitiminin yüzyıllarca temelini oluşturan meşk sistemi...

Köln ve İstanbul’un kardeş şehir olmasının 25. yılı, „İstanbul Esintileri“ başlıklı müzik konseri ile kutlandı. Yunus...

Türkiye ile Almanya arasında imzalanan İşçi Göçü Anlaşması‘nın üzerinden tam 60 yıl geçti. Birinci nesil ile başlayan...

Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün Kültür TV programında‚ 'Türk Müziğinde Makam' konulu bir yayın gerçekleşti. Yayına...