St. Theresia İlkokulu’nda “23 Nisan” Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Köln Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle Köln’ün Buchheim semtindeki St. Theresia İlkokulu’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk ve Alman öğrenciler tarafından  Türk ve Alman kültürlerini sentezleyerek icra edilen  şenliğin  açılışı çocuklar tarafından Türkçe ve Almanca olarak iki dilde ve Atatürk posterleriyle yapıldı.

Türkçe Öğretmeni Kadriye Doğan’ın koordinatörlüğünde yürüyen programa okuldaki bütün sınıflar ve öğretmenler katıldı.  Çocuklar program başlangıcında çift dilli şiirler okurken hazırladıkları dans gösterisini de sundular. Gösteri sırasında Türk müziğinin ritmine ayak uyduran öğrenciler birlikte dans ettiler. Ardından Hayali Ali Köken ve oğlu Erhan Köken tarafından Almanca yapılan “Karagöz-Hacivat Türk Gölge  Oyunu” öğretmenlerin ve öğrencilerin beğenilerine sunuldu. Karagöz- Hacivat’ın, Türk ve Alman kültürünü harmanlayarak sunulması ve güncel esprilerle süslenmesi çocukları eğlendirirken büyüklerin beğenisini topladı.

Program sonrası Yunus Emre Enstitüsüne desteklerinden dolayı teşekkür eden Kadriye Doğan, Türk kültürünün tanıtımı için Enstitünün okullarla olan iş birliğinin çok önemli olduğunu belirterek bu gibi etkinliklerin sürekliliğinin önemini dile getirdi.   

Enstitü Müdürü Yılmaz Bulut ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı  milli sınırların ötesinde  bir Dünya Çocuk Şenliği haline getirmeye öncülük etmek istediklerini dile getirdi.