Yunus Emre ve Meister Eckhart Birlikte Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Köln tarafından 2021 Yunus Emre Yılı kapsamında yapılan çevrim içi etkinlikte Yunus Emre ve Meister Eckhart birlikte anıldı. İslam ve Hristiyan tasavvufunda sevgi konulu etkinlik Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirildi.

 

Moderasyonunu İpek Sirena Krutsch üstlendiği etkinliğe Köln Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Thomas Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Andreas Speer ve Viyana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Takım konuk oldu.

 

Tasavvuf ve halk şairimiz Yunus Emre ile Alman teolog Meister Eckhart aynı dönemde (13.-14. yüzyıl) yaşamışlardır. Etkinlikte iki şahsiyetin sevgi kavramı üzerine görüşleri ele alındı. Genel olarak  İslam ve Hristiyan tasavvuf geleneğine ışık tutuldu.

 

Prof. Dr. Speer Eckhart’ın sevgi anlayışından bahsederken, tarihde farklı kültürlere mensup önemli şahsiyetlerin, birbirini tanımadan  benzer görüşlerle insanlığa ışık tutuğunu söyledi.  Prof. Dr. Takım ise Yunus Emre‘nin  türkçe şiirleri ile milletleri ve tarihleri birbirine yaklaştıran önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

 

Etkinliğe aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=-hBt1O6CKag.

Diğer Etkinlikler

Köln Yunus Emre Enstitüsüne konuk olan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek...

Bochum Şehir Kütüphanesinde yapılan edebiyat söyleşisine şair-yazar Zafer Şenocak ve şaire-çevirmen Safiye Can konuk...

Yunus Emre Enstitüsünün Kültür TV yayınında Türk Müziǧi eğitiminin yüzyıllarca temelini oluşturan meşk sistemi...

Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün oluşturduğu dijital etkinlik serisi Kültür TV‘ye uzman sosyolog ve yazar Dr. Necdet Subaşı...