Necdet Neydim ile Köln'de Türkçe ve Almanca Okuma

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, Köln’de bulunan An St. Theresia ilkokulu iş birliği ile çiftdilli bir okuma düzenledi. Okumaya İstanbul‘dan yazar Prof. Dr. Necdet Neydim konuk oldu.  

 

Etkinlikte Neydim’in kendi eseri olan ve Almancaya çevirilmiş olan  "Şehrazat-İstiridyenin Sırrı" adlı çocuk kitabından okumalar yapıldı. Eserin en heyecanlı bölümlerinden Türkçe ve Almanca okuma yapan yazarı çok sayıda ilkokul öǧrencisi ve öǧretmen ilgiyle dinledi. Etkinlik sonunda öğrenciler konuǧa merak ettikleri soruları sorma imkânı buldular. Yazar Necdet Neydim’e kitap bölümleri arasındaki geçişlerde Köln’den ödüllü müzisyen, genç yetenek Mert Aksoylu akordiyonu ile eşlik etti.

 

Enstitü yıl boyunca Köln ve çevresindeki okullarda kültür-sanat etkinliklerine devam edecektir. Siz de bulunduǧunuz okulda çiftdilli okuma veya ebru sanatı gibi kültürel etkinlikler gerçekleştirmek istiyorsanız, koln@yee.org.tr adresinden irtibata geçebilirsiniz.

 

Prof. Dr. Necdet Neydim kimdir? 

 

Prof. Dr. Necdet Neydim, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Başkanıdır. Çocuk ve İlkgençlik Kültürü ve Edebiyatı Araştırmacıları Derneğinin (ÇİKEDAD) ve Çocuk Araştırmaları Merkezinin (ÇAM) kurucu başkanı, Çocuk Hakları Koalisyonu ve Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformunun kurucu üyesidir. Almancadan birçok çocuk kitabını Türkçeye çevirmiştir. 

 

Almanya’da yayımlanan çok sayıda çiftdilli eserleri arasında Sana Güvenebilir miyim Dostum ? - Vertrauen und Freunden, Geleceǧi Gören Çocuk - Yunus, der Hellseher, Papatya Dostum Benim - Mein Freund, das Gänseblümchen gibi eserler yer almaktadır.

Diğer Etkinlikler

Köln Yunus Emre Enstitüsü Almanya’da Türk geleneksel sanatlarımızdan ebru sanatını tanıtmaya devam ediyor. Bir yıl sonu...

Ebru ve Minyatür sanatçısı Suna Koçal, Yunus Emre Enstitüsü Köln’ün konuğu oldu. Sanatçı, bölgenin  en...

Köln Yunus Emre Enstitüsü tarafından ilkokulların bünyesinde gerçekleştirilen Türkçe  ve Almanca okuma günleri...