Köln’de Türk-Alman Fotoğraf Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsünün Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği Türk-Alman dostluk sergilerinin dördüncüsü Köln’de açıldı. Artık gelenekselleşen ve Köln Yunus Emre Enstitüsünde açılışı yapılan fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.

Köln Belediyesinin de desteğini alan sergiler, her yıl Türk ve Alman sanatçıların bir araya gelmesiyle çeşitli konu ve konseptler çerçevesinde oluşmaktadır. Köln ve İstanbul’dan birbirinden özel karelerle Türk ve Alman sanatçıların ortaya çıkardığı sergi, Türk ve Alman dostluǧunu sanat alanında güçlendirmektedir. Sergi ile Köln ve İstanbul nezdinde toplumlar arası bağ kuran enstitü ve kardeş şehir derneği, bu iş birliği ile ayrışmalara karşı toplumların birleştiren unsurlarını ön plana çıkarmaktadır. Sanat alanında network'ü arttıran iki kurum, Türk-Alman kültür-sanat ilişkilerine süreklilik kazandırmakta ve fotoğrafçılık sanatına yeni bir perspektif katmaktadır.

Köln ile İstanbul‘un kardeş şehir olmasının 20. yılında „Köln-İstanbul Sergisi“ olarak başlayan Türk-Alman Dostluk Sergileri, 2018 yılında „Gören Gözler - Su, Sokak, Renk ve İzler“, 2019 yılında „İnsanlar ve Mekanlar“ ve son olarak 2021 yılında „Sükûnet Yerleri“ konseptiyle gerçekleşti. 2020 yılında pandemi nedeniyle 5 Kasım 2021 tarihinde Köln’ün belediye başkanlarından Dr. Ralf Heinen’in katılımıyla gerçekleşen sergi açılışına, Max Höfler Quartett’in sunduğu müzik dinletisi eşlik etti. Sergi açılışında belediye başkanına Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediǧi “Kahveni Tasarla” yarışmasında ikinciliǧi kazanan tasarımın üzerinde bulunduǧu kahve fincanı hediye edildi. Tasarım Köln Katedrali ile İstanbul Ortaköy Camiisi ve Türk ile Avrupa desenlerini içermektedir.

Sergide, Köln’lü fotoğraf sanatçıları Harald Schwertfeger’in kiliselerden, Wolfgang Rieger’in ise camiler içerisinden fotoğrafları, Necat Nazaroğlu’nun kendine has soyut çalışmasıyla cami ve kilise konulu eserleri, Gülüzar Çiçek’in Köln Dom Katedrali çevresinden çalışmaları ve Holger Schnapp’ın çeşitli kolajları yer aldı.

Sergi 5 Aralık 2021 tarihine kadar hafta içi her gün 11.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün Kültür TV yayınında Türk Müziǧi eğitiminin yüzyıllarca temelini oluşturan meşk sistemi...

Köln Yunus Emre Enstitüsünün Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği Türk-Alman dostluk...

Köln Yunus Emre Enstitüsünün Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği Türk-Alman dostluk...

Köln Yunus Emre Enstitüsünün Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği Türk-Alman dostluk...