Köln’de Türk Film Günleri Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü  düzenlediği Türk Film Günleri kapsamında bir çok filme ev sahipliği yaptı. Türk film günlerinin açılışını yapan Enstitü Müdürü Yılmaz Bulut, Türk film ve belgesellerini Köln ve çevresinde tanıtmayı gelenek haline getirmek ve her yıl  tekrarlanacak bir Türk Film Festivali'ne  öncülük yapmak istediklerini belirtti. 

Film günlerinin açılışı Enstitünün ev sahipliğinde "Pandoranın Kutusu" fimi ile yapıldı. Belgesel gününde ise yakın zamanda kaybettiğimiz usta Fotograf Sanatçısı Ara Güler'in hayatını konu alan ve yönetmenliğini Ümran Safter'in yaptığı "İstanbul'un Gözü" filmi ile Osmanlı fotoğraf arşivinin tanıtıldığı "Saraydan Bakmak" filmi yer aldı. Ayrıca usta mücevher sanatçısı Sevan Bıçakçının hayatını anlatan ‚ " Sevan Bıçakçı: İstanbul'u Mücevhere Sığdıran Usta" filminin gösterimi yapıldı.

Film Günleri'nin son gününde ise Türkiye‘nin dünyaca tanınan yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan ve Semih Kaplanoğlu‘nun filmleri yer aldı. Filmclub 813’de Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Haluk Bilginer ve Melisa Sözen baş rol oynadığı ödüllü "Kış Uykusu" filmi gösterildi. Kapanışında ise Semih Kaplanoğlu'nun yönetmenliğinde uluslararası yapım olarak karşımıza çıkan ve Jean-Marc Barr ve Ermin Bravo gibi isimlerin rol aldığı "Buğday" filmi gösterildi. Filmforum NRW’de gerçekleşen gösterim ile festivalin kapanışı yapıldı. Enstitüde gösterilen bir diğer film ise Türk Edebiyatı'nın unutulmuş iki önemli isminin hayatını konu alan ve bir Yılmaz Erdoğan filmi olan "Kelebeğin Rüyası" filmi oldu.