Mert’in Fesi ile İstanbul’a Yolculuk

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü tarafından geleneksel hale getirilen ilkokullarda Türkçe  ve Almanca kitap okuma günleri, Portzenacker Katolik İlkokulu’nun konuğu oldu. Türk dilinin yanı sıra İstanbul ve Türk kültürüne ait bazı simgelerin tanıtıldığı etkinlik, yaklaşık 150 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul tarihinin 5 farklı dönemini konu edinen 5 değişik hikâyenin, o dönemlerde yaşamış çocuk kahramanlarca anlatımının yer aldığı etkinlikte Betül Sayın’ın “Mert ve Acayip Fes – İstanbul Tarihine Bir Yolculuk” isimli çocuk kitabı görseller eşliğinde ilkokul öğrencileri ile paylaşıldı.

Kitabın bölüm geçişlerinde kanun ile Türk Müziği’nden örneklerin de sunulduğu etkinlikte ve anlatılan hikâyeler üzerine çocuklarla küçük söyleşiler gerçekleştirildi. Okuma gününün sonunda öğrencilere Türk mutfağından öne çıkan lezzetler ikram edildi.

Bir nevi ev sahibi olmaları vesilesiyle Türk öğrencilerin gururlandıklarını ifade ettikleri etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterirken okulun yöneticileri ve öğretmenleri de Yunus Emre Enstitüsü’ne teşekkürlerini ilettiler.